Maková roláda s džemom

INGREDIENCIE

Cesto:

  • 5 vajec
  • 5 lyžíc medu
  • 9 lyžíc mletého bieleho (alebo modrého) maku
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

Náplň:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • džem podľa chuti

1. Bielky vyšľahajte na sneh a postupne vmiešajte med.
2. V miske rozmiešajte žĺtky, pridajte mak a kypriaci prášok.
3. Zľahka vmiešajte bielky s medom.
4. Cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie.
5. Pečte cca 10 minút na 180 °C.
6. Hneď po upečení vyklopte na navlhčenú utierku, stiahnite papier a opatrne zrolujte a nechajte vychladnúť.
7. Vychladnutú roládu rozviňte, celú natrite džemom a vyšľahanou šľahačkou.
8. Potom roládu opatrne zviňte a dajte schladiť.

Dobrú chuť!

Pripojte sa k nášmu newsletteru

Nepremeškajte exkluzívny prístup k novinkám, súťažiam alebo akciám. Prihláste sa!
Produkt pridaný medzi obľúbené
Produkt je už v zozname obľúbených
Odstránené z obľúbených produktov